Pótolják a fákat a csepeli strandon

A cikk angol nyelvű változata: Trees replanted in Csepel

2021. április 25. 16:00

Ütemezetten zajlik a Csepeli Strandfürdő faállományának cseréje. Az elöregedett, beteg fűzfákat kivágják, ám pótlásukról korábban már gondoskodtak. Az elmúlt években negyven fát ültetett és további fásítást is tervez a Csepeli Városgazda Közhasznú Nonprofit Zrt.

A Csepeli Strandfürdő területén a medencéktől délre lévő fűzfákat kivágják, mert az elöregedett és beteg faállomány balesetveszélyt jelenthet. A fák állapota nem okozott meglepetést, hiszen folyamatosan vizsgálták őket, és már korábban megkezdték a faállomány pótlását.

Az elmúlt években a Csepeli Városgazda Közhasznú Nonprofit Zrt. negyven fát ültetett: fűzfákat, hársfákat, tölgyfákat, vérvörös juharfákat és vérszilvafákat.

Folyamatosan vizsgálják a faállományt a csepeli strandon (Forrás: Csepeli Városgazda)

Csepelen, a Soroksári Dunában már az 1900-as években is szívesen fürdőztek a budapestiek, az 1930-as évektől strand is működött a Duna-parton. A folyó vízminőségének romlásával azonban egyre nagyobb igény mutatkozott strandfürdőre. A területen mélyfúrással tudtak biztosítani olyan vizet, amely azonos vagy hasonló a gellérthegyi fürdők vizéhez.

Fürdőzők a Csepeli Strandfürdőben 1973-ban (Forrás: Fortepan/Képszám: 186425)

A Csepeli Strandfürdő közvetlenül a Duna-partján 1961-ben nyitott meg, 2013-ban fedett úszómedence is létesült, 2020-ra pedig teljesen újjáépítették az öltözőket és a mosdókat.

Nyitókép: Már előre gondoskodtak a beteg fák pótlásáról a csepeli strandon (Fotó: Csepeli Városgazda)


Hozzászóláshoz lépjen be, vagy regisztráljon!

Felhasználónév:
Jelszó:

Regisztráció | Elfelejtett jelszó