Megkezdődött a Ferencvárosi Egészségügyi Szolgáltató Központ felújításának a tervezése, a következő két évben pedig megújul és bővül az intézmény. A kormányhatározat szerint a kerületnek 4,8 milliárd forint támogatást nyújtanak egy új, öt emeletes épület felépítésére a Mester utcában. A tavalyi évben már 800 millió forintot biztosítottak a beruházásra. 

A ferencvárosi szakrendelő látványterve (Forrás: Ferencváros Önkormányzata)

Ezzel megvalósul, hogy a különböző egészségügyi szolgáltatások, azaz a háziorvosi ellátás, az egynapos sebészet és a szakorvosi ellátások egy helyen elérhetők lesznek. A fejlesztés során új műszereket is biztosítanak a rendelőnek, valamint kilenc háziorvosi praxis is kialakításra kerül az új épületben.

A Mester utcai homlokzat látványterve (Forrás: Ferencváros Önkormányzata)

Az építési engedélyezési eljárás és a kiviteli tervek elkészítése után várhatóan a jövő év elején megkezdődik a kivitelezés, a legmodernebb technikával felszerelt épületet pedig 2023. végén vehetik használatba a kerületi lakosok – olvasható a Ferencvárosi Önkormányzat honlapján.

Nyitókép: A Ferencvárosi Egészségügyi Szolgáltató Központ új épületének látványterve (Forrás: Ferencváros Önkormányzata)