Fedett kerékpáros pálya épül Kőbányán, a Sportligetben. A Hangár utcai Sporttelepen alakítják ki a 4500 négyzetméter alapterületű, fémszerkezetű sátrat, amelyben elhelyezésre kerül az a 200 méteres fapálya, amely egyszerre szolgálja ki az élsport, az utánpótlás, valamint a szabadidősport igényeit. A velodromban a gyerekek időjárástól függetlenül a gyakorlatban tudják elsajátítani a kerékpározás alapjait.

BringAréna látványterv (Forrás: BringAréna)

A Kőbányai BringAréna ugyan nem mérhető egy nemzetközi versenyek rendezésére is alkalmas, több ezer nézőt is befogadni képes, fedett csarnokhoz, mégis hatalmas lépés a sportág életében. A 4500 négyzetméter alapterületű, fémszerkezetű ponyvacsarnokban egy 200 méter hosszú, 6 méter széles, döntött kanyarú fapályát helyeznek el. A csarnokban lesz egy alagút, hogy a pálya belsejébe biztonságosan be lehessen jutni a kerékpárosok zavarása nélkül, ezen kívül egy vizes blokk szolgálja ki a sportolókat és a 100 fős lelátón helyet foglaló nézőket.

A velodrom hossza 200 méter (Forrás: BringaAréna)

Az épület a sátor jellege miatt nem lesz fűthető, de évente 300 napon át lehet majd használni.

A beruházás 700 millió forintos kormányzati támogatásból valósul meg. A Kőbányai Önkormányzat 15+5 évre biztosítja a Sportliget területén azt a másfél hektáros telket, ahol a létesítmény felépülhet.

Nyitókép: Kőbányán, a Hangár utcai Sporttelepen alakítják ki a fedett kerékpáros pályát (Forrás: BringAréna)