A MOME campusának új épületei 2014 és 2019 között, három ütemben valósultak meg a Zugligeti úton. Az első ütemben a Műhelyház épült meg 2014-2016 között. A második ütemben, 2016-2018 között a Média- és Műteremház készült el.

A harmadik ütemben öt épülettel – Innovációs Központ, MOME Ground, Master épület, Base épület, Gondűző – és a parkkal bővült az egyetem campusa, az átadásra 2019-ben került sor. Most ezeket az épületeket ismerték el a nemzetközi díjjal, amelyet a tervező 3h Építésziroda Kft. nyert el – derül ki az egyetem honlapján található összefoglalóból.

A MOME Campus épületegyüttese A’Design Award-on Építészet, épület- és szerkezettervezés kategóriában nyert Golden Award-ot  – derül ki a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem honlapján olvasható hírből. A rangos versenyen azokat az alkotásokat díjazták, amelyeket kiemelkedő design, technológiai innováció és ötletesség jellemez.

A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem campusfejlesztése három ütemben zajlott, a képen az Innovációs Központnak is otthont adó épület, amely a harmadik ütemben készült el a 3h Építésziroda tervei alapján  (Forrás: MTI)

A kormányhatározat alapján megvalósult campusfejlesztés célja az volt, hogy olyan közösségi tér jöjjön létre, amely egyszerre szolgálja a diákok és tanárok, valamint a helyben élők és a budapestiek érdekét. Ezért hozták létre az egyetem körül a mindenki számára nyitott közparkot a korábbinál sokkal több zöldfelülettel.

Az egyetemi campus mellett kialakított park mindenki számára nyitva áll (Forrás: MOME) 

Nyitókép: A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem főbejárata (Forrás: MOME)