Kihirdették az Iparművészeti Múzeum régóta várt felújítására kiírt pályázat eredményét. Az Üllői út 33-37. szám alatt lévő, 1893 és 1896 között Lechner Ödön és Pártos Gyula tervei szerint épült szecessziós palota teljes rekonstrukción esik át.  

Az uniós közbeszerzési értesítő szerint a munkák során a 18 507 négyzetméter alapterületű épületben elbontanak 707 négyzetmétméternyi belső, nem teherhordó válaszfalat, a gépészeti és elektromos rendszert, a főépületen kívül 5889 légköbméternyi toldaléképületet és a múzeum egyik melléképülethez csatlakozó, 21 méter magas kéményt is. 

Az Iparművészeti Múzeum épülete 1940-ben. A felújítás után természetesen visszakerült majd a kupola csúcsáról a rossz állapota miatt 2011 leemelt laterna is (Fotó: Fortepan/Képszám: 24134)

Ezeken kívül megerősítik a főépület alapozását is speciális talajbafecskendezési módszerrel. 

Az épület egyediségét adó sokféle színpompás díszítés és a különböző anyagú díszítőelemek (festések, dísztégla, fa, fém, Zsolnay-kerámia, gipsz, műkő, terrazzo, üveg és vakolt felületek) felújításán restaurátorok hada dolgozik majd. Lesznek elemek, melyeket elbontás után külső helyszínen újítanak fel majd szállítanak vissza, a szerződés azonban kiköti, hogy minden egyes műemléki elemet az anyagának megfelelő körülmények között kell tárolni, nehogy károsodjanak. 

Az ehhez kapcsolódó bontási és restaurálási feladatokat 40 milliárd 208 millió forintból végzi el a két győztes cég, a FEJÉR-B.Á.L. Építő és Szolgáltató Zrt. és a Swietelsky Kft.