Elkezdődött az egykori Kútvölgyi úti kórház épületének felújítása

A cikk angol nyelvű változata: Renovation of the former Kútvölgyi street hospital building has begun

2021. december 2. 13:00

Megújul az Új Szent János Kórház és Szakrendelő Kútvölgyi tömbjének toronyépülete, a teljes rekonstrukció 11 ezer négyzetmétert érint. Erre főként azért van szükség, hogy amikor a Szent János Kórház területén megkezdődik az új, 80 ezer négyzetméteres korszerű kórháztömb építése, akkor a fekvőbeteg-részlegeket ide át lehessen helyezni, biztosítva a budaiak zavartalan ellátását.

A Kútvölgyi torony teljes külső rekonstrukciója 11 ezer négyzetmétert érint, lesz vadonatúj szigetelés, homlokzat, nyílászárók, légkondicionálók, és már kezdődik a belső felújítás hét szinten – erről beszélt Fürjes Balázs, a Miniszterelnökség Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkára a Facebook-oldalán csütörtök reggel közzétett videójában.

Azt is hozzátette, hogy erre a kormány 5 milliárd forintot különített el, és a munkálatok várhatóan 2022 őszére fejeződnek be. A budaiak fekvőbetegellátását szolgálhatja majd a megújuló sürgősségi osztály, belgyógyászat, sebészet, intenzív ellátás, urológia, 250 betegágy és öt műtő – mondta az államtitkár.

A budaiak fekvőbetegellátását szolgálhatja majd a megújult épület, amíg a Szent János kórház területén épül az új tömb (Fotó: Szigetváry Zsolt/MTI)

Leginkább azért van erre szükség, hogy amikor a Szent János kórház területén épül az új, 80 ezer négyzetméteres korszerű kórháztömb, akkor is zavartalan legyen a budaiak fekvőbeteg-ellátása, folyamatos lehessen az a gyógyító munka, ami most a Szent János kórházban zajlik. Így a beruházás idejére a Szent János Kórházból át tudnak költözni az addigra elkészülő Kútvölgyi toronyba – tette hozzá Fürjes Balázs.

Gór Csaba, Budapest 4. választókerületének fideszes elnöke a videóban elmondta: a Szent János Kórház utódjaként fog létrejönni Budapest negyedik centrumkórháza. „Azért dolgozunk, hogy folyamatos és biztos betegállátásban részesülhessen valamennyi budapesti polgár” – fűzte hozzá a kormánypárti politikus.

Forrás: MTI

Nyitókép: A rekonstrukciója 11 ezer négyzetmétert érint, és már kezdődik a belső felújítás hét szinten (Fotó: Mónus Márton/MTI)


Hozzászóláshoz lépjen be, vagy regisztráljon!

Felhasználónév:
Jelszó:

Regisztráció | Elfelejtett jelszó