Sétány épül a kelenföldi Duna-parton

A cikk angol nyelvű változata: A promenade is being built on the banks of the Danube in Kelenföld

Írta: Pestbuda.hu

2022. január 10. 18:00

Buda déli szakaszán, a XI. kerületi kelenföldi Duna-parton egy 20-30 méter szélességű új, szabadidős gyalogossétány kialakítása várható, a közelmúltban pályázatot írtak ki a megtervezésére.

Az uniós Közbeszerzési Értesítőben jelent meg a Budapest Fejlesztési Központ (BFK) felhívása a XI. kerület kelenföldi Duna-parti sétány tervezésére. A program célja, hogy Buda déli partszakaszán egy egybefüggő sétányt hozzanak létre gyalogos, kerékpáros és szabadidős infrastruktúra kialakításával.

Mint írják, a sétány az Öböl utcánál kezdődik, majd 3600 méter hosszan halad dél felé. A sétány a Galvani utcánál csatlakozik a tervezés alatt álló új Duna-híd budai hídfőtérhez, majd egy új híddal átszeli a Keserű-ért, ezt követően pedig csatlakozik az Árasztó úthoz.

A sétány átszeli a Keserű-ért is (Fotó: mapio.net)

A sétány a leírás szerint végighalad az Árasztó út nyomvonalán, és a Hosszúréti-patakon át vezeti el a kerékpáros- és gyalogosforgalmat a kerülethatárig.

A leendő sétány 20-30 méter szélességű lesz, és magában foglal egy lineáris zöldinfrastruktúrát, amely szélességéből adódóan többféle rekreációs használatra is alkalmas lesz. A nyertes feladata az is, hogy az új Duna-hídhoz illessze majd a sétányt adott csatlakozási pontokon.

A sétány végighalad az Árasztó út nyomvonalán (Fotó: googlemaps.com)

A közbeszerzési értesítő szerint a BFK lakossági fórumokat, tájékoztató eseményeket, workshopokat tervez, hogy a környéken élők igényeit felmérje és beillessze a tervekbe.

A pályázatok leadási határideje: 2022. február 22.

Nyitókép: A kelenföldi Duna-parton kialakítandó sétány megtervezésére írtak ki nyílt pályázatot (Fotó. mapio.net)

Összesen 1 komment
A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
időrendben | fordított időrendben | értékelés szerint


Nagyon itt az ideje mar, de mikor fog megepulni a Kopaszi-gatra tervezett gyalogoshid a Hengermalom utcanal?Hozzászóláshoz lépjen be, vagy regisztráljon!

Felhasználónév:
Jelszó:

Regisztráció | Elfelejtett jelszó