Kiállítóteret alakítanak ki a Groupama Arénában

A cikk angol nyelvű változata: An exhibition space will be set up in the Groupama Arena

Írta: Pestbuda.hu

2022. január 25. 15:00

Korszerűsítik és fejlesztik az Üllői úti Groupama Arénát. A munkálatok részeként egy 225 négyzetméteres, kulturális célú kiállítóteret is kialakítanak a Fradi otthonaként is működő stadionban.

Az uniós Közbeszerzési Értesítő szerint a fejlesztés mellett épületrekonstrukció is várható a IX. kerület Üllői úti Groupama Arénában. A beruházás mintegy 49 498 négyzetmétert érint.

A Fradi otthonaként szolgáló, 2015-ben átadott stadionban, amely nemzetközi mérkőzésen 22 000 fő, bajnoki mérkőzésen: 23 704 fő befogadására alkalmas, átépítik a kamerarendszert, a beléptető- és fizetőrendszert, valamint kiépítik a pálya- és show-világítást.  A projekt a Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt. (BMSK) beruházása.

Az aréna fejlesztése és épületrekonstrukció is várható (Fotó: groupamaarena.com)

A nyertes ajánlattevő egy nettó 225 négyzetméter hasznos alapterületű, kulturális célú, muzeális kiállítóhelyet hoz létre, ami állandó kiállítás befogadására alkalmas.

Feladata a generáltevezés és kivitelezés, az eszközök, berendezések szállítása, beüzemelése, majd az ehhez kapcsolódó hardvereszközök installálása, beszerelése és beállítása.

A stadionban átépítik a kamerarendszert, a beléptető- és fizetőrendszert (Fotó: groupamaarena.com)

A generáltervezést és kivitelezést az EBP Group Építő Kft. végzi, a beruházás összege 2,1 milliárd forint.

Forrás: Európai Közbeszerzési Értesítő

Nyitókép: Kulturális funkciójú teret alakítanak ki a Fradi székházaként szolgáló Üllői úti arénában (Fotó: groupamaarena.com)

Összesen 2 komment
A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
időrendben | fordított időrendben | értékelés szerint


KORSZERŰSÍTIK???? Egy kicsivel több mint 6 éves milliárdos épületen koszerűsíteni kell? Ennyi idő alatt milyen kor változot??? A tátongó ürességnek, ami jellemzi az év nagy részében annak kell a kiállítótét? Maximum az van a háttérben, hogy valamelyik talpnyaló mészaros csicskásnak kell a pénz, így jött a nagy ötlet "korszerűsítsünk" egy 6 éves stadiont 2,1 milliárdért.Bravó


Felháborító, hogy a cikk angol nyelvű változatában van csak szó arról, hogy ez mibe fáj a magyar adófizetőknek.
"The general planning and construction is performed by EBP Group Építő Kft., The amount of the investment is HUF 2.1 billion."
Erről a 2.1 milliárdól illene a nagyközönségnek tudniHozzászóláshoz lépjen be, vagy regisztráljon!

Felhasználónév:
Jelszó:

Regisztráció | Elfelejtett jelszó