Az uniós Közbeszerzési Értesítő szerint a fejlesztés mellett épületrekonstrukció is várható a IX. kerület Üllői úti Groupama Arénában. A beruházás mintegy 49 498 négyzetmétert érint.

A Fradi otthonaként szolgáló, 2015-ben átadott stadionban, amely nemzetközi mérkőzésen 22 000 fő, bajnoki mérkőzésen: 23 704 fő befogadására alkalmas, átépítik a kamerarendszert, a beléptető- és fizetőrendszert, valamint kiépítik a pálya- és show-világítást.  A projekt a Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt. (BMSK) beruházása.

Az aréna fejlesztése és épületrekonstrukció is várható (Fotó: groupamaarena.com)

A nyertes ajánlattevő egy nettó 225 négyzetméter hasznos alapterületű, kulturális célú, muzeális kiállítóhelyet hoz létre, ami állandó kiállítás befogadására alkalmas.

Feladata a generáltevezés és kivitelezés, az eszközök, berendezések szállítása, beüzemelése, majd az ehhez kapcsolódó hardvereszközök installálása, beszerelése és beállítása.

A stadionban átépítik a kamerarendszert, a beléptető- és fizetőrendszert (Fotó: groupamaarena.com)

A generáltervezést és kivitelezést az EBP Group Építő Kft. végzi, a beruházás összege 2,1 milliárd forint.

Forrás: Európai Közbeszerzési Értesítő

Nyitókép: Kulturális funkciójú teret alakítanak ki a Fradi székházaként szolgáló Üllői úti arénában (Fotó: groupamaarena.com)