Hamarosan megkezdődhet a Határ úti metróállomáshoz csatlakozó gyalogos-aluljáró felújítása és akadálymentesítése – derül ki a Budapesti Közlekedési Központ közleményéből. A beruházásra úgy is lehet tekinteni, mint az M3-as metró felújításának kiegészítő része.

Többek között megújul a burkolat a falakon és a járófelületeken is (forrás: bkk.hu)

Ahogyan az a Budapesti Közlekedési Központ híradásából is kiderül, a beruházás keretében felújítják a járófelületeken, illetve a falakon lévő burkolatot, kicserélik a fényforrásokat, illetve új térfigyelő és tűzjelző rendszert telepítenek az aluljáróba. Továbbá a metró rendszeréhez csatlakozó segélykérő berendezéseket is telepítenek a nagyobb biztonság érdekében. Mindezek mellett lifteket alakítanak ki a felszín és a metró peronjai között, így teszik azokat könnyebben megközelíthetőbbé. A beruházás részeként megújulnak az aluljáró közművezetékei is, modernizálják az utastájékoztatást az utasforgalmi terekben, illetve egységes megjelenésű üzlethelyiségeket is kialakítanak.

A Határ úti gyalogos-aluljáró felújítása fővárosi forrásból fog megvalósulni. A tervek szerint akár már ebben a hónapban megkezdődhetnek az előkészítő munkálatok, és előreláthatólag másfél évig fog tartani a kivitelezés.

Forrás: Budapesti Közlekedési Központ

Nyitókép: Látványterv a felújított aluljáróról (forrás: bkk.hu)