Felhúzták az ország legnagyobb lobogóját a megújuló Citadellán

A cikk angol nyelvű változata: The country’s largest flag was hoisted at the Renewing Citadel

2022. március 16. 18:00

Március 15-én húzták fel hazánk legnagyobb nemzeti színű zászlóját a felújítás alatt álló Citadellára. A 72 négyzetméter felületű lobogó éjjel-nappal ékesíteni fogja a főváros emblematikus épületét.

Tegnap, azaz március 15-én vonták fel a Citadella udvarán egész Magyarország legnagyobb lobogóját – derül ki a Várkapitányság sajtóközleményéből. Az 1848–1849-es szabadságharc bukását követően a megfélemlítést és az elnyomást szolgáló épület rekonstrukciója keretében a belső udvaron felállítottak egy 36 méteres árbócrudat, amelyre tegnap vonták fel a 6 méterszer 12 méteres, azaz 72 négyzetméteres felületű lobogót.

Magyarország legnagyobb piros-fehér-zöld zászlója éjjel-nappal díszíteni fogja a Citadellát (forrás: Várkapitányság)

Az árbócrúd és a lobogó mellett a szakemberek már kitisztították az épületegyüttest, illetve felmérték a falak és a födémek állapotát is. Továbbá elkészült a falak mentén futó, úgynevezett szivárgórendszer is, amelynek majd az állagmegóvásban lesz fontos szerepe.

A Belváros számos pontjáról lehet látni a 72 négyzetméteres, piros-fehér-zöld zászlót (fotó: MTI)

A rekonstrukció keretében helyreállítják a Citadella közel 10 ezer négyzetméteres külső falait, illetve megújulnak a belső udvarok is, amelyek felhasználásával egy új, 6 ezer négyzetméteres közpark fog létrejönni gazdag növényvilággal, csobogóval, tóval és panorámás kávézóval. A nyugati ágyútorony új, kulturális funkciót fog kapni: több mint 1700 négyzetméteren fogják bemutatni a magyarság szabadságért folytatott küzdelmeit.

Forrás: Várkapitányság

Nyitókép: Büszkén leng az ország legnagyobb lobogója a Citadella felett (MTI)


Hozzászóláshoz lépjen be, vagy regisztráljon!

Felhasználónév:
Jelszó:

Regisztráció | Elfelejtett jelszó