Szecessziós budai házban nyílt meg az Egyszülős Központ

A cikk angol nyelvű változata: The Single Parent Center opened in an Art Nouveau house in Buda

2022. március 23. 18:00

Egy szép szecessziós házban, egy egykori bankfiók földszinti irodáinak helyén alakították ki az új budai Egyszülős Központot. A családokat segítő intézmény hétfőn nyitotta meg kapuit a XII. kerületi Magyar jakobinusok terén.

Hétfőn adták át a Magyar jakobinusok tere 1. szám alatti szecessziós, négyemeletes bérház aljában a budai Egyszülős Központot. A közel 200 négyzetméteres közösségi teret, amely a Déli pályaudvar szomszédságában található, egy egykori bankfiókból alakították ki kormányzati támogatásból  – derült ki Fürjes Balázs, a Miniszterelnökség Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztésért felelős államtitkárának Facebook- bejegyzéséből.

Az új budai Egyszülős Központ akadálymenetesen közelíthető meg (Fotó: Facebook/Fürjes Balázs)

Az új közösségi térben kialakítottak egy hangulatos kávézót is egy 50 fő befogadására képes rendezvénytérrel, amelyben a hangszigetelést biztosító függöny segítségével akár meg is tudják osztani a rendelkezésre álló teret kisebb foglalkozások megtartására.

Emellett kialakítottak egy baba-mama szobát is, illetve egy gyermekfelügyeletet biztosító játszóházat is. Továbbá a hátsó részben egy iroda és egy kisebb helyiség is helyet kapott. Igyekeztek úgy válogatni a színeket, illetve a bútorokat, hogy azok meleg, meghitt helyé tegyék a központot. A központ mindenki számára nyitva áll, hiszen nem csak az egyszülős családokat látják szívesen.

Forrás: Facebook/Fürjes Balázs

Nyitókép: Az új budai Egyszülős Központ (Facebook/Fürjes Balázs)

Összesen 2 komment
A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
időrendben | fordított időrendben | értékelés szerint


Itt egy élelmiszerbolt volt. Anno ide küldtem le a gyerekemet kisiskolásként vásárolni, szokja meg az önállóságot. Később sokáig bankfiók volt. Mivel nincsen a közelben egy rendes élelmiszerbolt, javaslom, hogy itt legyen ismét Közért.


Kedves nekem mínuszokat osztogató akárki.
A környéken valóban messze van az első komolyabb bolt, innen tényleg hiányzik egy élelmiszerbolt. De nem ez a lényeg, hanem a mínusz.
Véssed jól az eszedbe, és tartsd szem előtt!

"Nyomd a mínuszt ahol éred!
Ezzel is a békét véded."

Biztosan megérted, mert a szellemi színvonaladhoz van szabva.Hozzászóláshoz lépjen be, vagy regisztráljon!

Felhasználónév:
Jelszó:

Regisztráció | Elfelejtett jelszó