Hétfőn adták át a Magyar jakobinusok tere 1. szám alatti szecessziós, négyemeletes bérház aljában a budai Egyszülős Központot. A közel 200 négyzetméteres közösségi teret, amely a Déli pályaudvar szomszédságában található, egy egykori bankfiókból alakították ki kormányzati támogatásból  – derült ki Fürjes Balázs, a Miniszterelnökség Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztésért felelős államtitkárának Facebook- bejegyzéséből.

Az új budai Egyszülős Központ akadálymenetesen közelíthető meg (Fotó: Facebook/Fürjes Balázs)

Az új közösségi térben kialakítottak egy hangulatos kávézót is egy 50 fő befogadására képes rendezvénytérrel, amelyben a hangszigetelést biztosító függöny segítségével akár meg is tudják osztani a rendelkezésre álló teret kisebb foglalkozások megtartására.

Emellett kialakítottak egy baba-mama szobát is, illetve egy gyermekfelügyeletet biztosító játszóházat is. Továbbá a hátsó részben egy iroda és egy kisebb helyiség is helyet kapott. Igyekeztek úgy válogatni a színeket, illetve a bútorokat, hogy azok meleg, meghitt helyé tegyék a központot. A központ mindenki számára nyitva áll, hiszen nem csak az egyszülős családokat látják szívesen.

Forrás: Facebook/Fürjes Balázs

Nyitókép: Az új budai Egyszülős Központ (Facebook/Fürjes Balázs)