Befejeződött a Kútvölgyi Kórház külső homlokzatának felújítása

A cikk angol nyelvű változata: The renovation of the external facade of the Kútvölgyi Hospital has been completed

2022. április 2. 16:00

Megújult a Kútvölgyi Kórház külső homlokzata, illetve kicserélték a toronyépület nyílászáróit, és korszerűsítették a hűtési és fűtési rendszerét is. Ugyanakkor már folynak a belső felújítási munkálatok is.

Befejeződött a Szent János Kórház Kútvölgyi toronyépületének külső megújulása – derült ki a kórház honlapján megjelent közleményből. A felújításról korábban mi is beszámoltunk. A beruházás keretében lebontották az épület külső homlokzatáról a korábbi külső burkolatot, és új díszburkolat került fel. Emellett az energetikai korszerűsítés jegyében kicserélték a nyílászárókat is, illetve új szigetelést is kapott az épület.

Kicserélték a nyílászárókat is az energetikai korszerűsítés jegyében (Forrás: Facebook/Fürjes Balázs)

A beruházásról beszámolt közösségi oldalán Fürjes Balázs, a Miniszterelnökség Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkára is. Ahogyan az az államtitkár bejegyzéséből is megtudható, korszerűsítették a kórház hűtési és fűtési rendszerét is. Ugyanakkor még zajlanak az épület belső felújítási munkálatai. Ennek keretében 250 új betegágy befogadására alkalmas kórtermeket, 5 új műtőt és endoszkópos labort hoznak létre, illetve megújulnak az orvosi szobák, az ápolók pihenői és a betegek közösségi terei is.

A tervek szerint a Kútvölgyi Kórház teljes felújítását követően ideiglenesen ide fog költözni a Szent János Kórházból a belgyógyászat, a gasztroentorológia, az urológia, a sebészet és az intenzív ellátás is, hogy a Szent János Kórház területén megkezdődhessen az új budai centrumkórház kivitelezése.

Forrás: janoskorhaz.hu, Facebook/Fürjes Balázs

Nyitókép: Megújult a Kútvölgyi Kórház külseje (Forrás: Facebook/Fürjes Balázs)

Összesen 1 komment
A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
időrendben | fordított időrendben | értékelés szerint


Sajnos belülről az egész bauxitbeton. Egyszer már erősítették a födémet és gipszkartonra cserélték a válaszfalakat. Anno, amikor vitéz nagybányai Horthy Miklós személyesen felavatta, nos tényleg a legszebb és legnagyobb kórházak egyike volt Európában. Csinálhatták volna normális cementtel is..Hozzászóláshoz lépjen be, vagy regisztráljon!

Felhasználónév:
Jelszó:

Regisztráció | Elfelejtett jelszó