Felavatták a Nemzeti Tűzoltó Emlékhelyet a Fiumei úti sírkertben

2022. május 7. 15:30

Szombaton felavatták a Fiumei Úti Nemzeti Sírkertben a Nemzeti Tűzoltó Emlékhelyet. Az emlékmű felállításával – amelyen 124 hősi halott neve szerepel – azok előtt tisztelegnek, akik kötelességük teljesítése közben hunytak el.

Május 7-én, szombat délelőtt avatták fel a Fiumei Úti Sírkert Nemzeti Emlékhelyen a Nemzeti Tűzoltó Emlékhelyet – derül ki az MTI híréből. Az emlékművel a Magyar Tűzoltó Szövetség azon bajtársainak igyekszik méltó emléket állítani, akik tűz, elemi csapás, katasztrófa következményeinek elhárítása során vesztették életüket.

Ahogyan arra a Magyar Tűzoltó Szövetség honlapján is emlékeztetnek, a helyszín szimbolikus, hiszen a Nemzeti Sírkertben lett felállítva az emlékmű, ahol 18 bajtársuk van eltemetve. A most felavatott emlékműre 124 hősi halott neve került fel, akiket kötelességük teljesítése során ért utol a halál. A rendelkezésre álló források alapján a hősök névsora Beregszászi Sándor önkéntes debreceni diákkal kezdődik, aki 1861-ben vesztette életét, és a 2013-ban elhunyt Kövecs Gergő nevével zárul.

Az emlékhelyet a Magyar Tűzoltó Szövetség a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatásával, a Nemzeti Örökség Intézetével hozta létre.

Forrás: MTI, tuzoltoszovetseg.hu

Nyitókép: 124 hősi halott neve szerepel a Nemzeti Tűzoltó Emlékhely emlékművén (Fotó: tuzoltoszovetseg.hu)


Hozzászóláshoz lépjen be, vagy regisztráljon!

Felhasználónév:
Jelszó:

Regisztráció | Elfelejtett jelszó