Már el is kezdték felbontani Újpesten a Tavasz, a Nyár és a Viola utcák által határolt területen lévő, használaton kívüli sportpálya betonborítását, mivel ott  egy közösségi kertet hoznak létre – derül ki az ujpestmedia.hu-n megjelent hírből.

A Tavasz, Nyár, Viola utcák által határolt elhagyatott sportpálya helyén hozzák létre az új közösségi kertet (Fotó: Google Maps)

Mint írják, tavaly májusban már létrehoztak egy 22 ágyásos közösségi tankertet az Izzó lakótelepen, ahol a helyiek szakmai segítséggel tudnak kertészkedni, zöldséget termeszteni. Ezúttal az Újpesti lakótelepen hoznak létre egy közösségi tankertet közel 1000 négyzetméteren. A használaton kívüli, elhanyagolt sportpálya területén teljes mélységben feltörik a betont, majd földdel töltik fel a területet. Ezt követően 40 darab másfélszer kétméteres, 50 centiméter magas ágyást hoznak létre a tervek szerint. Az ágyások közötti területet mulccsal fednék. Ezek mellett létre hoznának egy esőbeállót körülötte lócákkal, a bejárat mellett kerékpártámaszokat, illetve az ágyások között három pihenőpontot fákkal, padokkal és az öntözéshez szükséges csapokkal. Szintén a tervek között szerepel egy napvitorlával védett homokozó a gyermekek számára, illetve a kert északi oldalán egy közösségi tér, amely különböző rendezvényeknek lehet a helyszíne. A terület keleti oldalán gyümölcsbokrokat (málna, egres, ribizli), a többi részén pedig sövényeket és futónövényeket (futólonc és akébia) ültetnek.

Az újpesti új közösségi tankert terve (Fotó: ujpestmedia.hu)

Ahogyan a hírben is olvasható, az új közösségi kert kialakítását követően az ágyásokra majd pályázatot ír ki az Újpesti Városgondnokság. A tervek szerint a negyven leendő nyertes már június végén birtokba veheti az ágyásait.

Forrás: ujpestmedia.hu

Nyitókép: Elkezdték kialakítani az újpesti új közösségi tankertet (Fotó: ujpestimedia.hu)