Új barlangot találtak Budán

A cikk angol nyelvű változata: A new cave was found in Buda

2022. május 27. 16:00

A II. kerületi Alsó Törökvész út egy szakaszán megsüllyedt a járda, ezt feltárva kiderült, hogy hasadékok és egy barlang rejtőzik a föld alatt.

Barlangot találtak a főváros II. kerületében, az Alsó Törökvész úton – közölte az MTI a kerületi polgármester Facebook-oldalára hivatkozva. Őrsi Gergely tájékoztatása szerint lakossági bejelentést kaptak arról, hogy az Alsó Törökvész út egy szakaszán megsüllyedt a garázsbeállók előtti „kockaköves” felület. Nem sokkal később az út melletti járdaszakasznál is süllyedést észleltek.

Körbekerítették a megsüllyedt területet (Fotó: pestbuda.hu)

Az Alsó Törökvész úton  a Bimbó út és a Törökvész út között , a járda alatt található a hasadék (Fotó: pestbuda.hu)

Elkezdték az ilyenkor szokásos bontást, de hamar kiderült, hogy nem egyszerű süllyedésről van szó, hiszen hasadékokat és ezzel együtt barlangot találtak. Önkéntesek segítségével kezdődött meg a feltárás. A május 27-i bejegyzés szerint hivatalossá vált, hogy barlangot találtak. A fejleményekről későbbi tájékoztatást ígértek.

Pénteken délután a Pestbuda munkatársa a helyszínen járt. Az érintett területet körbekerítve találta, de sem barlangászok, sem építőmunkások nem dolgoztak az Alsó Törökvész úton tegnap talált barlangnál. 

Forrás: MTI, Pestbuda

Nyitókép: Barlangfeltárás az Alsó Törökvész úton (Fotó: pestbuda.hu)

Összesen 1 komment
A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
időrendben | fordított időrendben | értékelés szerint


A Rózsadomb belül olyan lyukasos, mint az érlelt sajt. Tele van barlangokkal.Hozzászóláshoz lépjen be, vagy regisztráljon!

Felhasználónév:
Jelszó:

Regisztráció | Elfelejtett jelszó