A jövő héten elkezdődik a Hollósy Simon utcai park és játszótér megújítása – adta hírül a hegyvidek.hu.  

Mint írják, egy korszerű, ám a meglévő értékeket, a természeti környezetet megőrző és továbbfejlesztő tér születhet, amely a 2–10 éves korú gyerekeknek és szüleiknek biztosítana családias, csendes, nyugodt hangulatú közösségi teret. A játékok kapcsolódnak a Hegyvidék kulturális, technikai és történeti örökségéhez, hiszen megjelennek a Lánchíd, a fogaskerekű vagy éppen a Kisfaludy gőzhajó alapján tervezett játékok.

A fogaskerekűt idéző játék (Fotó: hegyvidek.hu)

A reformkor és a Széchenyi nevéhez fűződő fejlesztések számos ponton kapcsolódnak a XII. kerület életéhez. A különleges játszóeszközök segítségével a gyerekek az önfeledt játék élményén túl felfedezhetik a reformkor úttörő építészeti és technikatörténeti érdekességeit, így például a gőzhajó esetén a lapátkerék, a fogaskerekűnél a fogasléc-fogaskerék működését – írja a hegyvidek.hu.

Családias, nyugodt hangulatú közösségi teret alakítanak ki (Fotó: hegyvidek.hu)

A téren megújítják a zöld felületet, nyolc fát és 3500 új növényt ültetnek, valamint egy közösségi kertet alakítanak ki. A kisebbeknek gumiburkolatú kismotorpályát, a nagyoknak pingpongasztalt helyeznek el.

A XII. kerületi önkormányzat egyik fontos fejlesztési célkitűzése a Böszörményi út és annak közvetlen környezetének megszépítése. A Hegyvidék főutcája program részeként az elmúlt években újjászületett a Városháza tér, megépült az építőipari nívódíjas Kulturális Szalon, és megújult a Margaréta játszótér. A fejlesztési program most tehát folytatódik.

A játszótér most megvalósuló terve a környéken élők és a játszóteret használók bevonásával készült. 

Forrás: hegyvidek.hu

Nyitókép: Megújul a XII. kerületi Hollósy játszótér (Fotó: hegyvidek.hu)