A IV. kerületi önkormányzati képviselő-testülete a napokban tárgyalta azt a javaslatot, mely szerint Újpest közterület elnevezésével tisztelegjen a 2020-ban elhunyt vízilabdázó ikon, Benedek Tibor emléke előtt – erről olvasható beszámoló az ujpestmedia.hu oldalon.

Mint írják, az lehetőség is felmerült, hogy a Káposztásmegyeren megvalósuló lakópark-beruházás kitűnő alkalmat jelentene arra, hogy mielőtt több száz új lakó települne a környékre, az Íves út átnevezésével a város méltó módon rója le a kegyeletét a világhírű olimpikon előtt.

Elhangzott, hogy az elnevezés akkor valósulhat meg, ha ahhoz a család hozzájárul. Az elfogadott javaslat értelmében a képviselő-testület felkéri a Közművelődési és Oktatási Bizottságot, hogy a következő ülésén állítson össze listát azokról a közterületekről, amelyek méltók lehetnek arra, hogy Benedek Tibor nevét viseljék. A bizottságnak ezen felül meg kell keresnie a családot, hogy a beleegyezésüket kérjék – írja az ujpestmedia.hu.

Várhatóan a szeptemberi ülésen hoznak majd végleges döntést a közterület-elnevezés kérdésében. Ha pozitív eredmény születik, akkor a végleges határozatot majd a Fővárosi Közgyűlés hozza meg a javaslat kapcsán.

Forrás: ujpestmedia.hu

Nyitókép: Az újpesti Városháza (Fotó: Both Balázs/pestbuda.hu)