Az Építési és Beruházási Minisztérium államtitkára, Csepreghy Nándor küldte át Kövér Lászlónak, az Országgyűlés elnökének, valamint egy írásbeli kérdésre adott válaszként azt a listát, amely a kormány által elhalasztott és átütemezett állami beruházásokat tartalmazza. A listán összesen 284 tétel olvasható, amelyek egyelőre nem valósulnak meg.

A lista alapján az elhalasztott állami beruházások között a közlekedési infrastruktúrát érintő építkezések – közútfelújítások, autóutak építése –, egészségügyi és sportintézmények fejlesztése, oktatási intézmények felújítása, bővítése, valamint épületek energetikai fejlesztése található.

Budapesten a következő beruházások elhalasztásáról  döntöttek: a ELTE Trefort Ágoston Gyakorló Gimnázium Trefort utca 8. és Szentkirályi utca 7–9. számok alatti ingatlan infrastrukturális fejlesztése, az ELTE Trefort-kerti campus (Puskin utca 9.) infrastrukturális fejlesztése, az ELTE Lágymányosi Déli tömb új épületszárny építése, a Budapest-Kelenföld vasútállomás volt felvételi épületének átalakítását és felújítását célzó beruházás, a Nemzeti Szabadidős – Egészség Sportpark Program a IV., X., XIII., XXI., XXII. kerületekben, a Békásmegyeri Veres Péter Gimnázium teljes rekonstrukciója, valamint a BVSC sportcélú létesítményfejlesztési program.

Itt található a teljes lista.

Forrás: parlament.hu

Nyitókép: A Budapest-Kelenföld vasútállomás volt felvételi épületének megújulásáról készült 2021-es látványterv (Forrás: Közlekedési Múzeum)