A Csepel egyik fő ütőerének számító XXI. kerületi Kossuth Lajos utca központi, Károli Gáspár utca és Görgey Artúr tér közötti szakaszának az újjáépítését tervezi a helyi önkormányzat. Az árkádos üzletsorok és szolgáltatóközpontok rendbetételébe hamarosan megkezdődik, és a kerület saját költségvetéséből valósul meg – olvasható a csepel.hu honlapon.

Az is kiderül, hogy pályázatot nyújtanak be az Egészséges utcák program keretében a terület átfogó újjáalakítására, hogy mindenki kényelmesen, biztonságban és otthon érezze magát Csepel belvárosában. Ha a pályázati támogatást megkapja az önkormányzat, a Kossuth Lajos utca és egész környezete megújulhat. Olyan kiterjedt közösségi tér jöhet létre Csepel szívében, ahol minden korosztály szívesen tölti az idejét, sétálhat, biciklizhet, intézheti ügyeit, vásárolhat vagy éppen pihenhet – írják.

Az elképzelés szerint zöldebb, biztonságosabb és kellemesebb környezet jönne létre, látványterv (Forrás: csepelivaroskep.hu)

Fontos szempont, hogy minden közlekedési mód és korosztály biztonságban és kényelemben érezze magát, legyen szó gyalogosokról, kerékpárosokról, autósokról, idősekről, fiatalokról, babakocsis szülőkről vagy kisgyermekekről. Biztonságosabb gyalogáthelőhelyek, szélesebb és fásított, kellemes sétányok jönnének létre pihenőhelyekkel és padokkal – fogalmazták meg az elképzeléseket.

Pihenőhelyeket, padokat is kialakítanának a sétányon, látványterv (Forrás: csepelivaroskep.hu)

A Csepeli Hírmondó legfrissebb számában bemutatták az előzetes terveket. Az itt élők véleményét is megkérdezik a fejlesztéssel kapcsolatban, ezeket is beépítik majd a pályázatba. A kérdőív online is kitölthető a csepeli önkormányzat honlapján, szeptember elején pedig lakossági fórumot tartanak a témáról. 

Forrás: csepel.hu

Nyitókép: Megújulhat a Kossuth Lajos utca és környéke Csepelen, látványterv (Forrás: csepel.hu)