A Rádió Orient arról számol be: az Árpád-kori Szentfalva maradványaira találhattak a ferencvárosi Csarnok tér ásatásakor. Tóth Anikó ásatásvezetõ és Gönczi Ambrus helytörténész szerint a feltárás során arra is fény derült, hogy már a bronzkorban is laktak a területen.

A régészek arról ugyan tudtak, hogy a területen a kora újkorban egy keresztény temetõ volt, de a most feltárt Árpád-kori falu létezését csak sejtették, azt nem tudták pontosan, merre található. A most feltárt keresztény sírok között találtak egy embrionális pozícióban fekvõ nõi csontvázat, ami arra utal, hogy boszorkány volt az illető. 

Az ásatásból szeretnének egy olyan kiállítást nyitni, amely nemcsak a tárgyi emlékeket mutatja be, de azt a pontos és aprólékos munkát is, amely lehetőséget biztosít arra, hogy ezek a kincsek a felszínre kerüljenek. 

Ferencváros helyén egykor Szentfalva terült el, ami a 15. századi oklevelekben már szerepel. Arra viszont csak most derült fény, hogy már az Árpád-korban is lakták. A mai Ferencváros a XVIII-XIX. században indult fejlődésnek.