Nosztalgiavillamosok járnak a nyáron

2016. május 12. 20:06

Duna, Termál és a Hófehérke: nosztalgiavillamosok és hajójárat közlekedik majd Pesten, Budán és közöttük a Dunán májustól szeptember végéig.

A BKK közölte: 2016 májusától szeptember végéig a Duna és a Termál villamosra keresztelt nosztalgiajáratokkal, valamint a Hófehérke nosztalgiahajóval is utazhatnak a régmúlt szerelmesei hétvégente. A Duna járat a 2-es villamos vonalán, míg a Termál járat a budai fonódó villamoshálózatot járva a budai termálfürdők között jár majd.

Szombatonként a Jászai Mari tér – Batthyány tér – Kossuth tér – Várkert Bazár – Petőfi tér útvonalon a Hófehérke névre keresztelt, SH jelzéssel ellátott nosztalgia hajójárat közlekedik majd, amelyről a közel 45 perces út során teljes pompájában megtekinthető a Duna-part csodálatos panorámája, amelyet az UNESCO a világörökség részének nyilvánított. A Hófehérke az egyik utolsó képviselője a Dunán még hajózó klasszikus építésű, a XIX. században épült hajóknak. A hajótest 1895-ben épült Újpesten, a Schoenichen-Hartmann Hajógyárban.

(Forrás: BKK)


Hozzászóláshoz lépjen be, vagy regisztráljon!

Felhasználónév:
Jelszó:

Regisztráció | Elfelejtett jelszó