Nemzetközi elismerést kaphat a közel negyedszázados ferencvárosi tömbrehabilitációs program. A tavaly elnyert hazai ingatlanfejlesztési díj után most esélyes a világ egyik legelőkelőbb nemzetközi ingatlanfejlesztési elismerésének, a FIABCI Prix d’Excellence 2016. évi nagydíjának az elnyerésére.

A tavalyi, Urbanisztikai Társaság által adott elismerés szerint a több mint 20 éve elkezdődött munka a kezdetektől nagyon szép reményekre jogosította fel a projektet, amelyet a számos nemzetközi elismerés is bizonyít.

Most az elnyerhető legrangosabb nemzetközi szakmai díjra jelölték a Ferencvárosi tömbrehabilitációt bemutató pályázatot, a FIABCI Prix d’Excellence 2016. évi nagydíjára. A nemzetközi szakemberekből álló zsűri a világviszonylatban is kiemelkedő ingatlanfejlesztési csúcsteljesítményeket ismeri el.

A pályázatnál a zsűri főbb szempontjai az ingatlanfejlesztés koncepciója és eredménye, építészeti színvonala, a kivitelezés minősége, az alkalmazott műszaki megoldások színvonala, a környezettudatos fejlesztés, emellett értékelik a fejlesztés eredményességét, valamint a beruházások társadalmi hasznosságát és jelenlegi hasznosítását is.

A pályázatok értékelésénél a zsűri figyelembe veszi, hogy a beruházás komplex módon és optimálisan elégíti-e ki a társadalmi igényeket. A mérlegelésnél fontos szempont a fejlesztés minősége, a működtetés színvonala, s nem csupán az esztétikai, méretbeli vagy funkcionális tulajdonságokat értékeli a nemzetközi zsűri.

(Forrás: Ferencváros.hu)