Egy hónapos programsorozat kezdődik augusztusban: a Színes Város Budapest Fesztivál célja, hogy magyar és külföldi alkotók színesítsék Budapest belvárosának tűzfalait és egyéb kültéri felületeit.

A 2016-os tematika a városra, a vízre és a budapesti fejlesztésekre épül majd. Idén is számos új felületet festenek majd meg, emellett a programok területén is jó pár újdonságot ígérnek a szervezők – írja a kultura.hu.

„Nagyon fontos Budapest arculata szempontjából az a küldetés, amit a Színes Város csapata már évek óta magára vállal” – nyilatkozta a fesztivál kapcsán Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes. Szerinte az ilyen sorozatok képesek arra, hogy Budapest kreatívabb arcát is megmutassák mind a magyarok, mind a külföldiek számára.

A programok között Élőfestés, gyerekműsorok, koncertek, bulik, kiállítások is találhatók. A szervezők azt szeretnék elérni, hogy a vizuális művészeten kívül egyéb kreatív ágazatok is helyet kapjanak a szeptember végéig tartó rendezvények között.

Olyan alkotók jelentkezését várják a szervezők, akik szeretnének kültéren alkotni, megvan hozzá a megfelelő tudásuk, és örömmel mutatnák meg azt a nagyobb közönségnek is. A pályázathoz a portfoliót a szinesvaros.hu-n található elérhetőségekre kell elküldeni. Az alkotókat és a terveket szakmai zsűri bírálja el.

A kultura.hu emlékeztet: eddig 22 művész több mint 20 művészeti projektet valósított meg a Színes Város Budapest Fesztivál keretein belül, amit Magyarország első tűzfalszínesítő szervezete, a Színes Város Csoport szervez. A szervezet nevéhez immár közel 20 ezer m2 falfelület kiszínesítése fűződik az egész országban. 

A fesztivál idén Budapest Főváros Önkormányzata, a BVA Budapesti Városarculati Nonprofit Kft. és a Kiemelt Kormányzati Beruházások Központja Nonprofit Zrt. támogatásával jön létre.

(Forrás: kultura.hu)