Harminc éve alakult meg a V4 csoport, azaz Magyarország, Csehország, Lengyelország és Szlovákia együttműködése. Erre a jeles alkalomra egy falfestménnyel is emlékeznek a V4 országok. Budapesten, a Klauzál utca 32. számú épület tűzfalán avatták fel az alkotást, amelyet a lengyel Magda Miszczak tervezett – írja az MTI.

A V4 együttműködés évfordulójára készült a falfestmény, amelyet Magda Miszczak terve alapján a Neopaint Works készített el a Klauzál utca 32. számú ház tűzfalára (Fotó: MTI/Bruzák Noémi)

A falfestményt nemcsak a magyar, hanem a lengyel, a cseh és a szlovák fővárosban is megfestették az évfordulóra. A budapesti avatáson részt vett Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára, Fekete Péter kultúráért felelős államtitkár, Jerzy Snopek, Lengyelország magyarországi nagykövete és Joanna Urbanska, a budapesti Lengyel Kulturális Intézet igazgatója.

Joanna Urbanska, a Lengyel Kulturális Intézet igazgatója és Jerzy Snopek lengyel nagykövet avatta fel a lengyel képzőművész által tervezett tűzfalfestményt (Fotó: MTI/Bruzák Noémi)

Forrás: MTI

Nyitókép: Tűzfalfestmény a V4-ek megalakulásának 30. évfordulójára a Klauzál utca 32. számú házon (Fotó: MTI/Bruzák Noémi)