Várhatóan 2016. augusztus 28-áig tart az a dél-budai beruházás, mely során felújítják a leromlott műszaki állapotú Bartók Béla úti villamospálya Móricz Zsigmond körtér – Szent Gellért tér közötti szakaszát. A rekonstrukció a Szabadság hidat nem érinti, ennek ellenére, a megváltozott közlekedési rend miatt a felújítás végéig lezárták.

A Szabadság hidat nemcsak a villamos-, hanem a közúti forgalom sem használhatja. Erre azért van szükség, hogy a munkálatok miatt amúgy is szűkülő budai útvonalakat ne terhelje tovább a hídról érkező forgalom, és ezzel megelőzhető legyen az, hogy Budán komolyabb torlódások alakuljanak ki.

A lezárt dunai átkelőt ebben az időszakban csak a gyalogosok és a kerékpárosok (utóbbiak a közúton tekerve) használhatják. A hídon történő átkelésre érdemes igénybe venni a MOL Bubi közbringáit, hiszen a pesti oldalán a Fővám téren, budai oldalán pedig a Szent Gellért téren található MOL Bubi gyűjtőállomás. A híd lezárása mellett közúti forgalmi változások lesznek a Szent Gellért téren, a Bartók Béla úton, a Móricz Zsigmond körtéren és a Fehérvári úton is. A villamosmegállók átépítésével kapcsolatos aktuális forgalmi információk a BKK honlapján érhetők el.

A BKK kéri az utasokat, hogy ne megszokásból közlekedjenek, indulás előtt tájékozódjanak az utazási lehetőségekről, az eljutás módjáról. A Budapesti Közlekedési Központ mindent megtesz annak érdekében, hogy a nyáron zajló felújítási munkák a lehetőségekhez képest a legkevésbé okozzanak nehézséget a fővárosban közlekedők számára.

(Forrás: Budapest.hu)