Budapest és Magyarország turisztikai célpontként is a legvonzóbb oldaláról mutathatja meg magát abban a kínai romantikus sorozatban, amelynek forgatása a napokban kezdődött a magyar fővárosban. A filmesek munkáját a Magyar Turisztikai Ügynökség és a Korda Stúdió partnerként segíti – közölte a Korda Filmstúdió az OrientPress Hírügynökséggel.

Nyáron Pekingben jelentették be, hogy a Love Actually című kínai televíziós sorozat legújabb, külföldön játszódó részeit Magyarországon veszik fel. A magyarországi epizódokat jövőre mutatják be Kínában, és várhatóan 400-500 millió néző fogja figyelemmel kísérni.

A 70 fős stáb a napokban érkezett Budapestre. A magyarországi epizódokban helyszínként megjelenik majd a Liszt Ferenc repülőtér, a Groupama Aréna, a Dorottya Palace, a Gozsdu Udvar bárjai, a New York Kávéház, a Halászbástya étterem, az Operaház és egy Andrássy úti luxusüzlet is.

A Magyar Turisztikai Ügynökség a megjelenés turisztikai vonzereje miatt a stábbal és a Korda Stúdióval is együttműködik a sorozat sikere érdekében. A filmes turizmus élénkítése nemcsak a kreatív ipar számára, de a beutazóforgalom növelése szempontjából is nagy jelentőségű.

(Forrás Orient Press)