A budapesti önkormányzat Műemléki Keret 2016 elnevezésű pályázatának keretében 200 millió forintot osztanak ki – írja a We Love Budapest. Támogatásra kizárólag az örökségvédelem (műemléki egyedi és területi védelem, valamint fővárosi vagy kerületi helyi védelem) alatt álló épületek tulajdonosai és jogszerű használói pályázhattak, mint építtetők.

A kiíró a 2016. évi pályázatával hangsúlyozottan támogatni kívánja a főútvonalak mentén lévő épületek földszinti sávjának rendbetételét. Ennek megfelelően az üzletportálok épületenként történő egységesítése; eredeti állapot szerinti átalakítása; a reklámhordozók adott területre vonatkozó szabályok alapján, az örökségvédelmi szempontoknak megfelelő kialakítása; az eredeti homlokzat-architektúra helyreállítása mind támogatható.

A pályázati anyagok már beérkeztek, így talán hamarosan úgy sétálhatunk a Ferenciektől, hogy nem kell elviselnünk a fegyverbolt páncélos alakjának szigorú pillantását megfürödve a szolárium neonfényében, majd az egyházi könyvesbolt utáni kirakatba kitett XXL-es fehérneműk mellett sem kell már szigorúan a cipőnket nézni.

(Forrás: We Love Budapest; Budapest portál)