A Dagály Úszóaréna december 23-ig szinte teljesen elkészült, a komplexum 95 százalékos készültségi szinten áll. A Market Építő Zrt. szerint nagy siker, hiszen két hónappal korábban, ráadásul a költségkeret túllépése nélkül sikerült elérniük ezt az eredményt. Ehhez összesen 601 munkanap, 3 075 000 munkaóra és több ezer ember munkája kellett – írja a Tervlap.

A vizes világbajnokság fő helyszínén műugró medence és 50 méteres versenymedence épült, amihez egy mozgatható fal is tartozik. Így a medence alkalmas arra, hogy megfelezhető, kétharmadra bontható, vagy bármilyen méretben megosztható legyen.

A lelátókon jelenleg 15 ezer szék található, amely tartalmazza az extra részt is, amit a világbajnokság után elbontanak, a székeket pedig máshol hasznosítják újra.

Van egy szintén 50 méteres bemelegítő-medence is, aminek az alját egy géprendszerrel meg lehet emelni, ez tanmedence is lehet. Készült gyerekmedence is, de külön érdekesség a 25 fős jacuzzi, amit a MOME dizájn csapata tervezett és mozaik csempékből raktak ki.

Az épület külső homlokzata különleges borítást kapott, ami különböző színűnek látszik, attól függően, hogy épp milyen szögben esik rá a fény – írja a Tervlap.