A programokra május 1-től regisztrálhatnak az érdeklődők a www.vigado.hu honlapon – mondta el Molnárné Szunyi Barbara, a Pesti Vigadó Nonprofit Kft. ügyvezetője a rendezvényt beharangozó csütörtöki sajtótájékoztatón Budapesten. Hozzátette: ezen a napon az épület és az aktuális kiállítások ingyenesen látogathatók, emellett képzőművészeti foglalkozáson és a Bartók Táncegyüttes programján is részt vehetnek az érdeklődők.

Délelőtt a legkisebbeket és szüleiket Ringatókra, valamint az erről szóló előadásra invitálják. A Bartók Táncegyüttes táncházzal, a Góbi Rita Társulat a Füled érjen bokáig! című komplex mozgásfoglalkozással egybekötött táncelőadással készül. Kókay Krisztina textilművész, a Magyar Művészeti Akadémia rendes tagja délután képzőművészeti foglalkozást tart, majd a Fölszállott a páva című népzenei és néptánc tehetségkutató verseny ifjú fellépői adnak műsort. Folyamatosan indulnak csoportos vezetések, nyitva áll majd a Panoráma terasz és a Pesti Vigadó történetét bemutató új állandó fotótárlat nyílik Vigadó Idővonal címmel – ismertette a részleteket az ügyvezető.

Molnárné Szunyi Barbara emlékeztetett arra: első alkalommal 2015-ben rendezték meg a Nyitott ház ingyenes programjait azzal a céllal, hogy a minőségi kultúrát minél szélesebb közönséghez eljuttathassák. A tematika minden alkalommal más, idén Kodály Zoltán születésének 135., halálának 50. évfordulója alkalmából a zenei nevelés fontosságát járják körbe. A májusi programok elsősorban a legkisebbeknek, az óvodás és a kisiskolás korosztálynak kínálnak minőségi időtöltést.

A következő Nyitott házat szeptember 16-án rendezik meg, terveik szerint a 20-as, 30-as korosztályra összpontosítva – fűzte hozzá.

(MTI)