Az idei múzeumi majálison több mint százhúsz múzeum és kiállítóhely képviselteti magát az ország különböző részeiből. 2017. május 20-án és 21-én minden értelemben kizöldül a belvárosi Múzeumkert. Az évről évre megújuló tudásgyarapító piknik virágos bulihangulatát várhatóan 40 ezer látogató élvezi majd.

Először mutatkozik be a Majálison többek között a Bodrogközi Múzeumporta, a Börzsöny Közérdekű Muzeális Gyűjtemény, a Felpéci Tájház, az Erkel Ferenc Kulturális Központ és Múzeum.

Idei újdonság a Műtárgysétány, amellyel a múzeumok az MNM épületébe is beköltöznek. A Tudássétányon pedig a művészetek, az irodalom és a természet jegyében bárki tesztelheti saját tudását. Az esemény szervezője, a Magyar Nemzeti Múzeum mindemellett idén is színes és izgalmas programokat kínál minden korosztálynak: előadások, koncertek, kézműves vásár, design-sarok, gasztronómiai kóstoló várja az érdeklődőket a hétvége folyamán.

Itt osztják ki a múzeumi szakma rangos elismeréseit, az Év múzeuma- és az Év kiállítása-díjakat.

Az idén velünk majálisozik a Makám, a Vodku zenekar, a Kerekes Band, a Lóci játszik, a Baltazár Színház, a Nemadomfel, a Villon-trio, a Group'n'Swing és még sokan mások.

További információ:
https://mnm.hu/hu/muzeum/hirek/22-muzeumok-majalisa-muzeumok-csucsra-jaratva
http://www.muzeumokmajalisa.hu/
    

(MTI)