Emléktábla őrzi Placid atya emlékét

2017. június 20. 9:09

márványtáblát helyezett el a Bartók Béla út 76. számú lakóház falán Olofsson Placid atya emlékére.

Újbuda önkormányzata közölte: márványtáblát helyezett el a Bartók Béla út 76. számú lakóház falán Újbuda, a Pannonhalmi Bencés Kongregáció és a Ciszterci Rend Olofsson Károly pappá szentelésének 78. évfordulóján, június 18-án. Placid atya ide tért vissza a Gulágról, itt élte életét édesanyjával.

A sokak által szeretett, szuggesztív beszédeiről, vidámságáról, karizmatikusságáról híres Placid atya fél éve halt meg. Hívei közül sokan elmentek az emléktábla felszentelésére, jelen voltak a kerület vezetői, képviselői is, köztük Szabolcs Attila országgyűlési képviselő, Molnár László alpolgármester, valamint Gyorgyevics Miklós, Újbuda egyházügyi tanácsnoka is, aki beszédet is mondott a ceremónia előtt. Megemlékezett az atya életéről, örök példaként említve jókedvét, erejét, kitartását és az isteni gondviselésben bízó hitét.

Az egybegyűlteket Várszegi Asztrik püspök, pannonhalmi főapát levélben üdvözölte, megköszönve a hívek, a rendtársak és az önkormányzat hatékonyságát, hogy a közelmúltban elhunyt Placid atya emlékét már emléktábla is őrizheti a Bartók Béla úton.

A felszentelés és koszorúzás előtt Virághalmy Judit színművész emlékezett meg Placid atyáról, idézve a hívekhez intézett utolsó szavait, jókívánságait.

(Forrás: Újbuda)


Hozzászóláshoz lépjen be, vagy regisztráljon!

Felhasználónév:
Jelszó:

Regisztráció | Elfelejtett jelszó