Dabóczi Kálmán az InfoRádiónak arról beszélt: 2-2,5 évet vesz majd igénybe az Alagúttól a Lánchídig terjedő közterek és létesítmények felújítása. 

A Lánchídra műemléki felújítás vár: a második világháborúban nagyon komoly sérüléseket szenvedett, szétbombázták, felrobbantották. Mivel közvetlenül a második világháború után komoly anyaghiány volt és számos műszaki megoldás hiányzott, félkész megoldások rögzültek. Utána a '70-es években volt ugyan egy felújítás, az azonban ezt az állapotot konzerválta. És már ez is több mint 40 éve volt – idézte fel Dabóczi Kálmán.
„Most jutottunk el oda, hogy egy komplex felújítással a világháború előtti díszítéseket, a háromlábú kandelábereket és az összes nem öncélúan historizáló elemet visszaállítsuk, és így egy sokkal szebb híddá váljon” - fogalmazott a BKK vezérigazgatója az InfoRádióban.

Az illetékesek most tervezik a lezárások idejére a forgalomelterelés legjobb irányait, illetve azt is átgondolják, a felújítás után milyen módon áramolhatna a közúti és gyalogos forgalom a legjobban a Lánchídon és környezetében, különös tekintettel a folyamatosan növekvő turistaforgalomra.

(Forrás: InfoRádió)