Újratervezik a budai rakpartot

2017. augusztus 3. 8:33

Tervpályázatot írtak ki a budai rakpart átalakítására.

A Magyar Építők beszámol arról: tervpályázatot írtak ki a budai rakpart átalakítására, ami a közterületek és a közlekedési területek újraosztásával valósulhat meg. A cél egy vonzó köztérhálózat kialakítása.

A fővárosi önkormányzat megjelentette a budai belvárosi Duna-partok megújítására vonatkozó tervpályázatot az uniós közbeszerzésekről beszámoló TED-en. A szempont ezen területek védelme és értékteremtő fejlesztése, a közlekedési, rekreációs és turisztikai színvonalának emelése.

A tervpályázat célja kettős, egyrészt meg kell tartani a budai alsó rakpart észak-déli közlekedési folyosó szerepét. Ugyanakkor a budai felső rakparton a közterületek és közlekedési területek újraosztásával olyan köztérhálózatot szeretnének kialakítani, ami a lakosság és a turisták számára egyaránt vonzó alternatívát kínál a part menti tartózkodásra, valamint elősegíti a budai háttérterületek és a folyópart kapcsolatát.

A pályázat  majdani nyertesének a fővárosi önkormányzattal együttműködve kell elkészítenie a budai belvárosi Duna-partok közterületeinek engedélyezési tervét.

A budai oldalhoz hasonlóan Pest rakpartja is gyökeres változásokon esik át, a Kossuth tértől a Fővám térig sétány alakul ki, kevesebb forgalommal, több fával és újonnan létrejövő közterekkel.

(Forrás: Magyar Építők)


Hozzászóláshoz lépjen be, vagy regisztráljon!

Felhasználónév:
Jelszó:

Regisztráció | Elfelejtett jelszó