A budai belvárosi Duna-part Árpád híd és Rákóczi híd közötti szakaszára várnak építészeti, város- és szabadtér-építészeti javaslatokat. Beküldési határidő: 2017. október 9.

Budapest önkormányzata a tervpályázat keretében a budai belvárosi Duna-part Árpád híd és Rákóczi híd közötti szakaszán kijelölt (és a tervezési programban leírt) akcióterületek mindegyikére építészeti, város- és szabadtér-építészeti javaslatokat vár.

A főváros közölte: az érintett partszakasz történeti, kulturális, városképi és funkcionális szempontból meghatározó részét képezi Budapestnek, megújítása kiemelt várospolitikai igény. A megújítás kapcsán hangsúlyozni kell az akcióterületek egymással való kapcsolatát, a közösségi használatra szánt területek növelését, funkcióbővítését, minőségi megújítását, figyelembe véve a terület kiemelt védettségi helyzetét és szem előtt tartva a költséghatékonyságot és fenntarthatóságot. A tervpályázat kis léptékű, összefüggő beavatkozások minél hatékonyabb felhasználását célozza meg.

A tervpályázat részleteiről a http://dunabuda.hu/ oldalon, a pályázat hivatalos honlapján tájékozódhat.

(Forrás: közlemény)