A Magyar Építők arról ír: újabb részletek derültek ki az M1-es metróvonalként is ismert földalatti bővítésének projektjéről. 

Várhatóan mindkét irányban meghosszabbítják a vonalat, illetve a meglevő szakaszon is több új állomást alakítanak ki, melyekkel a BKK többi járatához fog organikusan kapcsolódni az M1-es.

Az uniós közbeszerzési adatok alapján a délnyugaton a Dunáig, északkeleten pedig a XV. kerületi Marchieggi-hídig építhetik ki három ütemben a metróvonalat. Az engedélyezési és a kivitelezési terveket a FŐMTERV Zrt. készíti el mintegy 2,5 milliárd forintból.

A lap arról ír: új végállomást alakítanak ki a Vigadó téren, ahol a 2-es villamossal kötik össze a földalattit, illetve a Hungária körútnál is új megállót építenek a jelenlegi vonalon, ahol az 1-es villamosra lehet majd átszállni, valamint a Kassai térnél is ideiglenes új végállomást kap a földalatti.

A Deák Ferenc téren új kijáratot és felvonót építenek, az Oktogonnál szintén új déli irányú hozzáférést alakítanak ki és a Hősök terénél is új hozzáférést kap az állomás.