A tervek szerint áprilisban nyitja meg kapuit a vásárlóközönség előtt a békásmegyeri piac új csarnoképülete és az ahhoz tartozó mélygarázs – mondták el Óbuda-Békásmegyer vezetői kedden, egy háttérbeszélgetésen.

Bús Balázs polgármester elmondta, hogy kormányzati támogatásoknak köszönhetően a Békásmegyeri Piac és Közösségi Tér kivitelezésének első üteme az idén, a második üteme jövőre valósul meg. A használatbavételi engedélyezés folyamatban van.

Épül a békásmegyeri piac új épülete (Forrás: obvf.hu)

A kivitelezési munkálatok 2017-ben kezdődtek. Az Önkormányzat a Békásmegyeri Vásárcsarnok és a Heltai Jenő tér teljes megújítását tűzte ki célul annak érdekében, hogy élhető lakókörnyezet alakuljon ki ebben a városrészben is. A megújuló piac az itt élők számára kulturált bevásárlási, ügyintézési és találkozási lehetőséget nyújt. Rendezettebb, tisztább környezet és magasabb színvonalú szolgáltatások várják majd a vásárlókat.

Az új csarnoképület tetején a terveknek megfelelően korszerű zöldtetőt és napelemes rendszert is kiépítenek. Az egész terület 11.000 négyzetméter lesz, ebből a kereskedelmi terület nagyjából 3700 négyzetméter.

Az új közösségi tér látványterve (Forrás: obvf.hu)

Amint a bérlők kiköltöznek a régi csarnoképületből, elkezdődhet a régi épület bontása. A helyén jön létre a részben fedett, részben nyitott őstermelői piac, valamint itt kapnak helyet a pavilonos jellegű kiskereskedelmi, szolgáltatói, vendéglátó funkciójú üzlethelyiségek.

A csarnok melletti Heltai Jenő tér ezen részén komfortos utcabútorok, padok, hulladékgyűjtők, árnyékolók, szökőkút és növénykazetták fogják majd kellemessé tenni a vásárlást. A kialakított közösségi tér alkalmassá válik kisebb rendezvények, kulturális programok megtartására. A 7,9 milliárd forintos beruházás 2020 elején zárul.