Az igazságszolgáltatás infrastrukturális feltételeinek megteremtése a XIX. század második felében kezdődött el Magyarországon. Az akkor elkészült épületek, az igazságügyi paloták jól reprezentálják ma is az igazságügynek a jogállamban betöltött megkerülhetetlen szerepét – hangzott el a napokban a XVIII-XIX. kerület új ügyészségi épületének átadásán.

 

Polt Péter legfőbb ügyész az ünnepségen hangsúlyozta: az ügyészség a modern állam megkerülhetetlen része, nélküle nincs jogállam, nincs biztonság, és mindezt tükröznie kell működési feltételeinek is. Ezt a szándékot teljesíti ki az igazságügyi infrastruktúra megújításának programja, amelynek egyik állomása az Üllői út 455. szám alatti épület felavatása – mondta.

A XVIII-XIX. kerületi ügyészség évtizedekig a XIX. kerületi rendőrkapitányság épületében működött, ám az elmúlt időszakban kinőtték a helyiségeket. Az új otthont a XXI. századi munkakörülményeket biztosít a munkatársaknak. A kerületi ügyészség elhelyezésére szolgáló épület megvásárlása, felújítása és átalakítása bruttó 664 millió forintba került.

Forrás: MTI