Megnyílt az ideiglenes játszótér a Városligetben

2019. április 24. 12:47

Az ország legnagyobb és legkorszerűbb játszóterét alakítják ki a Városligetben, amely szeptemberben készül el. Annak érdekében, hogy az építkezés ideje alatt se maradjanak játszótér nélkül a gyerekek, kialakítottak egy ideiglenes játszóteret egy védett, a tömegközlekedéstől távolabb eső, de mégis könnyen megközelíthető részen.

A játszótér körül ezen a héten még füvesítenek, de a gyerekek máris birtokba vették a teret. A részben napos, részben árnyas, több, mint 1000 négyzetméteres terület a Kertem és a Királydomb között, a Főkert telephely szomszédságában, a 70-es troli Olof Palme sétány megállója közelében helyezkedik el.

A terület a korábbi játszótértől mintegy 5 perc sétaútra található. Kerítés épült a játszótér köré, így jól elkülönül a kutyások által használt parktól, és biztonságos.

(Forrás: ligetbudapest.hu)

A játszótér közvetlen környezetébe ivókút és illemhely is került, amely 24 órán át használható. Az egyik lehetőség a tavaly ősszel átadott sportpályáknál, a másik az Olof Palme sétány és a Dvorzak sétány sarkán álló illemhely. Emellett ivókutat az Olof Palme sétány és a Paál László utca kereszteződésénél találnak a látogatók.

(Forrás: ligetbudapest.hu)

Az új, 13 ezer négyzetméteres tágas, integrált játszóteret 2019 szeptemberében adjuk át. A Városliget Zrt. az ideiglenes játszóteret a Nagyjátszótér átadása után visszaállítja eredeti állapotára füves, fás területté. A gyalogos és kerékpáros közlekedés az építkezések alatt is zavartalan marad.

A leendő játszótérről itt olvashatnak részletesen.

Forrás: Városliget Zrt. 

Összesen 1 komment
A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
időrendben | fordított időrendben | értékelés szerint


Tegyük hozzá: az eredeti tervekben semmilyen ideiglenes játszótér nem szerepelt, ezt a lakossági tiltakozás hatására kényszerült a Városliget Zrt. megépíteni. Most pedig ők tetszelegnek abban a szerepben, mintha ez az ő nagylelkű adományuk lenne a város népének.Hozzászóláshoz lépjen be, vagy regisztráljon!

Felhasználónév:
Jelszó:

Regisztráció | Elfelejtett jelszó