A Király u. 16. szám alatt, Budapest népszerű részén megnyitott a Barceló Budapest nevű négycsillagos hotel. A mintegy 15 milliárd forintos beruházással kialakított szállodát a világ 22 országában több mint 250 egységgel rendelkező Barceló csoport üzemelteti – írja az MTI.

A korábban több más funkciót is betöltő Király utcai épületet két év alatt építették át, a spanyol társaság 25 évre szóló bérleti szerződést írt alá a fejlesztő Sunbelt Csoporttal.

Budapest legújabb szállodájában 180 szobát alakítottak ki. A kétágyas szobák mellett öt egybenyitható lakosztállyal és magas színvonalú szolgáltatásokkal, egyebek mellett 80 fős konferenciateremmel, tárgyalótermekkel, valamint a városra szép kilátást nyújtó Sky Barral rendelkezik. A 23 és 33 négyzetméter közötti kétágyas szobák egy részéhez erkély is tartozik.

A kétágyas szobák egy részéhez erkély is tartozik (Forrás: barcelo.com)

A hotel 20 fős személyzettel kezdte meg a működését, a teljes létszám később eléri a 35 főt, emellett külsős munkatársakat is foglalkoztatnak majd.

Az épület korábban bankszékházként, majd irodaházként működött, a hotellé alakítása 2017 áprilisában kezdődött. Az átalakítás során az eredeti épületet betonszerkezetig visszabontották, ráépítették a hetedik, és a részleges nyolcadik szintet, valamint egy új épületszárnyat is hozzáépítettek.

Az új hotel bejárata (Fotó: pestbuda.hu)

Török Zsombor, a Sunbelt társtulajdonosa az MTI beszámolója szerint szerint elmondta: a Barceló Budapest már a második sikeres szállodai beruházás Budapest belvárosában. A VII. kerületben 2017. februárban nyitott meg a szintén négycsillagos Exe Danube, amely a kezdetektől csaknem telt házzal működik. Üzemeltetője az Eurostars Hotel Company tagja, a spanyol Group Hotusa, az ingatlant pedig egy német nyugdíjalapnak értékesítették. A következő években a Sunbelt további három hotelberuházást tervez.

A belsőépítészeti megoldások kialakításánál a szabályozásokon kívül szem előtt tartották a Király utca sajátos hangulatát és a vendégek elvárásait is.

Nyitókép: A Király utcában megnyílt Barceló Budapest szálloda homlokzata (Fotó: pestbuda.hu)