A Pannon Parkot 2021-ben veheti birtokba a nagyközönség

2019. november 3. 9:00

Az Állatkert egyedülálló új bemutatókomplexuma, a Pannon Park a tervek 2021-ben nyílik meg. Jövő tavasszal az építészeti, gépészeti munkák nagy része elkészül, a növények betelepítését is megkezdhetik, az állatok beköltöztetése pedig 2021-ben történik. A belső tér egy fedett park lesz sétányokkal, állatkifutókkal.

Egyre jobban érdeklődik a nagyközönség az Állatkert egyedülálló új bemutatókomplexuma, a Pannon Park építése iránt – írja közleményében a Fővárosi Állat- és Növénykert. Jövő tavasszal az építészeti, gépészeti munkák zöme elkészül, és az üzempróbát követően növények betelepítését is megkezdhetik.

Az állatok beköltöztetése 2021-ben következik, és még abban az esztendőben, tehát várhatóan két év múlva a nagyközönség is birtokba veheti a minden szempontból világszínvonalú új létesítményt.

A közlemény szerint az Állatkert új területein készülő 5 hektáros Pannon Park központi építménye, a Biodóm 1,7 hektárnyi területet foglal el, és a tervek szerint k?

Összesen 5 komment
A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
időrendben | fordított időrendben | értékelés szerint


Az Unesco, a világörökségi cím elvonásával fenyegette meg Budapestet, többek között, a Biodóm miatt is.

Válaszok:
hand | 2019. november 4. 11:23

Azért a Unesco világörökségi iroda józanságában is lehet kételkedni. Ez esetben nem is a Dunapartról van szó. Nem az első eset, hogy a józan belátástól távol eső, retrográd gondolkodást képviselnek, cseppet sem az értékek védelme érdekében.

Válaszok:
Marxi1954 | 2019. november 4. 12:29

Én is csak tényként írtam az Unesco véleményét, természetesen egyáltalán nem értek vele egyet.
Mint ahogy a Budai Vár eredetei állapotban való vissza állítását is kritizálták.
Persze ha Németországban történik hasonló (Frauenkirche/Drezda, Schloss/Berlin), az ellen nem tiltakoznak. Kettős mérce!


Borzalmasnak tartom az épület tervét. A Duna partján a Bálna ehhez képest szép és harmonikus.
Az Állatkert Barcelonában a Parlament mellett van. Nem vicc. Hátul éppen úgy megy a vasút a Francia Pályaudvarra, mint nálunk a Nyugatiba. Az Állatkert előtti parkban van a Katalán Parlament, valahogy úgy, mint itt a Széchenyi fürdő. Csak át kell menni az utcán és ott van a Parlament.
(Hadházy táblamutogatása után nem is tűnik rossz ötletnek. Az ilyen képviselőket csak át kell kísérni a másik oldalra.)

Válaszok:
Marxi1954 | 2019. november 5. 15:34

Ízlésekről nehéz vitatkozni.
Szerintem Biodóm terve nem, hogy nem borzalmas, de nagyszerű, látványos és esztétikus.
Örülni kéne, hogy Budapest világszínvonalú modern állat és növényházzal gazdagodik.Hozzászóláshoz lépjen be, vagy regisztráljon!

Felhasználónév:
Jelszó:

Regisztráció | Elfelejtett jelszó