2019. november 12. 17:00

A Szépvölgyi úti HÉV-megálló és a Lajos utca közötti 600 négyzetméteres kis park sokak számára Óbuda kapuját jelenti, fontos csomópont. A park burkolata, növényzete és berendezése is megújult, a tervezésben a környéken lakók is részt vettek.

A Szépvölgyi úti HÉV-megálló és a Lajos utca közötti 600 négyzetméteres kis park sokak számára jelenti Óbuda kapuját. Naponta több ezren járnak át ezen a mostanáig széttagolt, egykor buszfordulóként és a légópince lejárataként is használt területen. Idén szeptember végére végre a fontosságának méltó külalakot nyert a park – írja az obuda.hu

A Szépvölgyi úti park látványterve (Forrás: obuda.hu)

A lezárult kivitelezés tervezését már 2014-ben elindította az önkormányzat, amit 2015-től kezdve a tervek társadalmi véleményezése követett. A környékbeliek két találkozón módosíthatták a terveket, majd levélszavazással döntött úgy az itt lakók 80 százaléka, hogy a véglegesített tervek megvalósuljanak.

Az itt lakók 80 százaléka levélszavazással döntött a tervekről (Fotó: obuda.hu)

 A közművek, az úthálózat és a park alatt található pincerendszer miatt rendkívül összetett feladat megvalósítása végül a kormány támogatásával, 2018 őszén indulhatott el. A kormányzati forrásból a terület forgalomtechnikája, burkolatai, növényzete és berendezései is megújultak.

A sétány és a park kialakításának munkálatai nyáron (Fotó: obuda.hu)

A tervezett környezetalakítás egyszerre kívánt praktikus sétányt és vonzó közparkot létrehozni, amely az áthaladás mellett a megállásra is lehetőséget ad. A közvetlen lakókörnyezet kiszolgálása mellett kerületi szinten is fontos csomópont a park. A környezetrendezési koncepció tehát e kettős funkció összehangolását tűzte ki célul. Helyet kapott itt egy Bubi-állomás, sok kerékpárral.  

Forrás: Megújult a Szépvölgyi úti park (Fotó: obuda.hu)


Hozzászóláshoz lépjen be, vagy regisztráljon!

Felhasználónév:
Jelszó:

Regisztráció | Elfelejtett jelszó