Újabb három rovarhotelt helyeztek el a fővárosban

2020. augusztus 6. 14:00

A város ökológiai sokfélesége érdekében rovarhoteleket telepített a Főkert a Vérmezőre, a Tabánba és a II. János Pál pápa térre is. Ezekben a rovarok a természetes élőhelyükhöz hasonló otthont találnak.

Mostantól a Nehru parton és a Hajógyári szigeten kívül a Vérmezőn, a Tabánban és a II. János Pál pápa téren is birtokba vehetik a rovarok a természetes élőhelyükhöz hasonló otthonokat – írja a Főkert.

A Tabánban is elhelyeztek egy rovarhotelt (Fotó: Főkert)

A rovarhotel egy természetes anyagokból készült építmény, ennek célja, hogy olyan optimális körülményeket teremtsen, amelyek között a rovarok táplálkozni és szaporodni tudnak. A nagy beépítettség, az emberi tevékenység azzal is jár, hogy a rovarok elvesztik természetes élőhelyeiket, ezt pótolja a rovarhotel. 

Rovarhotel a Vérmezőn (Fotó: Főkert)

A rovarok hasznot hajtanak majd a kertben, parkban, és táplálékul szolgálnak más élőlények számára. Ezekkel az építményekkel vissza lehet hozni azokat a körülményeket a városba, amelyek alkalmasak lehetnek arra, hogy a rovarok utódokat tudjanak nevelni és szaporodni vagy petézni tudjanak, így őrizve meg a város ökológiai sokféleségét, a természetes ökoszisztéma fenntartását. Az is előnyt jelent, hogy a rovarok természetes közegükben maradhatnak és nem a lakásokban telepednek meg.

Forrás: Főkert

Nyitókép: Rovarhotel a II. János Pál pápa téren (Fotó: Főkert)

Összesen 2 komment
A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
időrendben | fordított időrendben | értékelés szerint


Nagyszerű! szúnyogot, darazsat, stb. szaporítani. Az a jó a városban, hogy kevés a rovar és a csúszómászó. (Ez utóbbi főkép a parlamentben található..)


Gratulálok! Legyen még több rovar Budapesten! És az emberekkel nem kéne törődni? Semmitmondó, látszat intézkedés, hogy eltereljék a figyelmet az alkalmatlanságukról.Hozzászóláshoz lépjen be, vagy regisztráljon!

Felhasználónév:
Jelszó:

Regisztráció | Elfelejtett jelszó