Új tájékoztató táblákat tettek ki a budai Vár legforgalmasabb pontjaira

A cikk angol nyelvű változata: New information boards to help visitors at the most crowded points of Buda Castle

2020. október 16. 19:00

A megújuló Budavári Palotanegyedben összesen 10 tájékoztató táblát tettek ki, többek között a felújított Mátyás kútja mellett, a Savoyai teraszon, a Hollós kapunál, a Szent György téren és a Mária liftnél.

Új tájékoztató táblákat helyeztek ki a budai Vár legforgalmasabb pontjaira – olvasható a Nemzeti Hauszmann Program közösségi oldalán. A táblák segítségével az ide látogatók könnyedén felfedezhetik e történelmi városrészt.

 A táblákon a legfontosabb látványosságok, múzeumok és hasznos információk szerepelnek (Fotó: Nemzeti Hauszmann Program)

A táblákon feltüntették a legfontosabb látványosságokat, múzeumokat, vendéglátóhelyeket, mosdókat, lifteket, és parkolási lehetőségeket. A táblákon olyan ikonikus látványosságok is szerepelnek, mint a Nemzeti Hauszmann Program keretében újjászületett Főőrség és Lovarda, amelyek évtizedek után kerültek fel újra a budai Vár turisztikai térképére.

Tábla a Hollós kapunál (Fotó: Nemzeti Hauszmann Program)

A tájékoztató táblák magyar és angol nyelvűek, hiszen a járványhelyzet után visszavárják a hazai és a külföldi látogatókat egyaránt. Összesen 10 táblát helyeztek el a megújuló Budavári Palotanegyedben. Többek között a felújított Mátyás kútja mellett, a Savoyai teraszon, a Hollós kapunál, a Szent György téren és a Mária liftnél is találkozhattok az új tájékoztató táblákkal.

Forrás: Nemzeti Hauszmann Program Facebook oldala

Nyitókép: Új tájékoztató táblákat tettek ki a budai Vár legforgalmasabb pontjaira (Fotó: Nemzeti Hauszmann Program)


Hozzászóláshoz lépjen be, vagy regisztráljon!

Felhasználónév:
Jelszó:

Regisztráció | Elfelejtett jelszó