A főváros közösségi tervezési folyamatot kezdeményezett a Római-part jövőképének elkészítésére. Mint a budapest.hu írja: a tervezés célja az árvízvédelem kérdésén túlmutatóan a teljes hullámtér hosszú távú víziójának megalkotása.

Közösségi tervezés a Római-partért (Fotó: Mónus Márton/MTI)

A jövőképtervezés feladata a terület (beleértve a fövenyt, a sétányt, valamint a sétány és a Nánási út – Királyok útja közti területet) hosszú távú víziójának megalkotása, vagyis arra a kérdésre keresik a választ, hogy a budapestiek és a környékről érkezők milyennek szeretnék látni a Római-partot húsz év múlva. Azt szeretnék megtudni, mi az, amit a budapestiek megóvandó értéknek és funkciónak tartanak és mi az, amiben változást szeretnének látni.

A tervezési terület (Forrás: budapest.hu)

A Római-part kiemelt érintettjei közé tartoznak a vendéglátóhelyek tulajdonosai, bérlői, üzemeltetői, illetve a sportlétesítmények (beleértve a csónakházakat is) üzemeltetői. Az ő bevonásuk, nézőpontjaik, javaslataik megismerése érdekében online beszélgetéseket rendeznek, amelyek előzetes regisztrációhoz kötöttek. 

Kérdőív segítségével október végéig várják a széles közönség észrevételeit, javaslatait, hozzászólásait. A kérdőív 2020. október 30-ig tölthető ki, ezen a címen található: https://romai.budapest.hu/

Forrás: budapest.hu

Nyitókép: A Római-part (Fotó: Wikipedia)