Idén áprilisban kezdődtek meg a II. kerületben, az Ady Endre utca és Zivatar utca sarkán álló Szent Angéla Ferences Általános Iskola és Gimnázium felújítási munkálatai – írja a Budai Polgár című kerületi lap.

Épül a lépcsőzetes lelátó és az aula szerkezete, 2020 októberében (Fotó: szentangela.hu)

Szerencsére a bontási feladatokat akkor tudták elvégezni, amikor a koronavírus-járvány miatt amúgy is üresen állt az épület.  Dobszay Benedek tartományfőnök-helyettes egy szülői fórumon elmondta, az iskolának nem volt közösségi tere és nagyon kicsi területen kellett megkeresni, merre tud minél több funkcióval bővülni működőképességének megőrzése mellett.

Hosszas előkészítés után az építkezés kétmilliárd forintnyi költségvetési forrásból indulhat meg. Megépül az az új közösségi tér, amely alkalmas lesz arra, hogy egyszerre fogadja be az iskola összes tanulóját, ki lehet alakítani a tervezett természettudományos szaktantermi szárnyat, ahol XXI. századi keretek között folytatódhat a természettudományos oktatás, és megújulhat az intézmény könyvtára is.

Az Ady Endre utca 3-5. és Zivatar u. 10. szám alatti épület látványterve (Fotó: szentangela.hu)

Megépül az az új közösségi tér (Fotó: szentagela.hu)

Ezek a beruházások mintegy folytatásai a korábbi felújítási munkáknak, amelyek során összesen 170 millió forintos uniós forrásból napelemes rendszert telepítettek, illetve kicserélték az összes nyílászárót, és sor került a külső hőszigetelés elkészítésére is. Az iskola felújítása mindenképp időszerű volt, hiszen az épület nemrég még a Mindenki című Oscar-díjas film retró díszletéül szolgált.

Forrás: Budai Polgár, 2020. október 18. szám

Nyitókép: Felújítják és bővítik a Szent Angéla iskolát (Fotó: Wikipedia)