Bokrétaünnepet tartottak május 25-én a II. kerületben, az Ady Endre utca és Zivatar utca sarkán álló Szent Angéla Ferences Általános Iskola és Gimnázium építkezésén, elkészült ugyanis az iskola új épületrészének szerkezete. Az eseményen részt vett Varga Mihály pénzügyminiszter, a kerület egyik országgyűlési képviselője és Fürjes Balázs, a Miniszterelnökség Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkára is. A bokrétaünnep több száz éves szokás, amelyet régen akkor tartottak, ha a ház falai elérték azt a magasságot, amikor már megkezdődhetett a tetőszerkezet építése. 

A bokrétaünnep több száz éves szokás, amellyel az új épületek szerkezetének elkészülését ünneplik meg. A Szent Angéla Ferences Általános Iskola és Gimnázium bokrétaünnepe (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

2020. áprilisában kezdődtek meg a felújítási munkálatok, a bontási feladatokat akkor végezték, amikor a koronavírus-járvány miatt üresen állt az épület. A mostani beruházás eredményeképpen megépül az intézmény új közösségi tere, amely méltó helyszínéül szolgál majd a rendezvényeknek, alkalmas lesz arra, hogy egyszerre fogadja be az iskola összes tanulóját.

Kibővítik és felújítják az iskolát (Fotó: Szent Angéla Ferences Általános Iskola és Gimnázium Facebook-oldala)

Készül az aula (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

Már szerkezetkész az új épület (Fotó: Szent Angéla Ferences Általános Iskola és Gimnázium Facebook-oldala)

Megújul az iskola könyvtára, valamint kialakítanak egy új szaktantermi szárnyat is a természettudományi tárgyak magasabb színvonalú oktatása érdekében. A mostani beruházás keretében kápolna is készül.

A kormány 2018-ban arról döntött, hogy 3,1 milliárd forinttal támogatja a felújítást és bővítést.

Az Ady Endre utca 3-5. és Zivatar u. 10. szám alatti épület látványterve (Fotó: szentangela.hu)

A fennállásának 100. évfordulóját jövőre ünneplő Szent Angéla Ferences Általános Iskola és Gimnázium a II. kerület egyik legnépszerűbb intézménye, ahol 24 osztályban több mint 700 diák tanul.

Nyitókép: A megújuló Szent Angéla Ferences Általános Iskola és Gimnázium (Fotó: Szent Angéla Ferences Általános Iskola és Gimnázium Facebook-oldala)