Elkészült az új Görgey park Csepelen

A cikk angol nyelvű változata: New Görgey Park completed in Csepel

2020. november 23. 15:00

Átadták a megújult Görgey parkot Csepelen, amit a helyi lakosok javaslatai alapján alakítottak ki. A parkban szökőkút, futókör és sportolási lehetőségek is vannak, a zöld területen 40 fát ültettek el.

Jelképesen átadták a Csikó sétányon megépült új Görgey parkot november 20-án – írja a csepel.hu. Közösségi tervezéssel, a helyi lakosok javaslatai alapján összesen 16 ezer négyzetméteren varázsolták újjá a területet a volt Görgey iskola helyén, ahol az utóbbi időben egy teljesen lepusztított épület volt. A városvezetés képviseletében Borbély Lénárd polgármester Tukacs Líviával, az önkormányzat fenntartható fejlődéssel foglalkozó szakértőjével közösen adták át a parkot.

A volt Görgey iskola helyén megújult a terület (Fotó: csepel.hu)

A régi romos, balesetveszélyessé vált épületet 2019-ben elbontották. Előtte a városvezetés kérdőíves felmérésben és lakossági fórumon keresztül érdeklődött a helybeliektől a terület újrahasznosításáról. Ötleteiket figyelembevéve döntött arról, hogy milyen elemeket tartalmaz majd a beruházás.

Közösségi tervezéssel alakították ki a parkot (Fotó: csepel.hu)

Az új parkban a sportkedvelőknek egy 360 méter hosszú gumiburkolatú futókör, tollaslabda és lábtengó pálya, egy teqball, pingpongasztal és egy sakkasztal létesült. A parkba látogatókat még egy látványos szökőkút, modern padok és ivókutak várják. A környékbeliek javaslatára mintegy 500 méteres térkő burkolatú sétány is épült az üzletsor és a park között, míg a parkon belül ez 1700 négyzetméteren valósult meg.

Tollaslabda és lábtengó pálya, egy teqball, pingpongasztal és egy sakkasztal létesült​ (Fotó: csepel.hu)

Gumiburkolatú játszótér is helyet kapott (Fotó: csepel.hu)

A zöldítés jegyében 40 darab fát ültettek és közel 13000 négyzetméteren gyepesítették a területet. Emellett új parkolóhelyek létesültek, miközben a meglévőket felújították.

40 darab fát is elültettek és gyepesítették a területet (Fotó: csepel.hu)

A sportolástól kezdve a szabadidős tevékenységeken át kiváló kikapcsolódási lehetőséget nyújt a családoknak, a kikapcsolódni, pihenni vágyóknak egyaránt. Lehet itt teqballozni, pingpongozni, lábteniszezni, futni.  

Forrás: csepel.hu

Nyitókép: Csepelen elkészült az új Görgey park (Fotó: csepel.hu)


Hozzászóláshoz lépjen be, vagy regisztráljon!

Felhasználónév:
Jelszó:

Regisztráció | Elfelejtett jelszó