„Jogerős építési engedély birtokában kezdődik meg az I. kerületi Gellérthegy u. 7. (Naphegy u. 14.) szám alatti ingatlanon a régi iskolaépület bontása és helyén egy új, 44 lakásos lakóépület építése” – írja közleményében a Budavári Önkormányzat.

A telek 2 utcára nyílik, a kép a Naphegy utca 14. felől készült, szemben látható az egyemeletes egykori iskola (Fotó: budavar.hu)

A Naphegy utca felőli oldalon kezdték a bontási munkálatokat (Fotó: budavar.hu)

Jogerős építési engedély birtokában kezdődött a bontás – közölte a Budavári Önkormányzat (Fotó: budavar.hu)

A tájékoztatás szerint az épület alatti pinceszinteken gépkocsitárolók létesülnek. Az építés miatt két fát fognak kivágni, amelyeket a telken hét új fa elültetésével fognak pótolni.

A régi épületben működött a Szent Gellért Katolikus Általános Iskola és Gimnázium 1993-tól 2019-ig.

A Szent Gellért Katolikus Általános Iskola és Gimnázium régi, leromlott állapotú épülete a Gellérthegy utca 7. szám alatt 2018-ban

Az önkormányzat közlése szerint a zajvédelemről szóló helyi, I. kerületi rendelet szerint építési és bontási tevékenységet hétköznapokon 7-19 óra között, szombaton és pihenőnapon 9-15 óra között lehet végezni, vasárnap és ünnepnapokon pedig ilyen tevékenységet folytatni tilos. A beruházó figyelmét felhívták a rendelet előírásainak fokozott betartására és a lakókörnyezet lehetőség szerinti minél kisebb zavarására.

Jelenleg a Szent Gellért Katolikus Általános Iskola és Gimnázium általános iskolai részlege a régi iskola közelében, az I. kerület, Kosciuszkó Tádé utca 3. szám alatt működik, gimnáziumi részlege pedig az I. kerület, Krisztina tér 4. szám alatt.  

Forrás: budavar.hu

Nyitókép: Emeletes ház épül a régi iskolaépület helyén a Krisztinavárosban (Fotó: Google maps)