Ezentúl virtuális sétán is bejárhatjuk a Kossuth teret

A cikk angol nyelvű változata: A virtual visit to Budapest – Explore Kossuth Square online

2021. március 1. 14:00

Virtuálisan is bejárhatóvá vált az Országházat körülölelő Kossuth Lajos tér. Az online térben érdekes történetek, fotók, ritkán látott filmfelvételek, kevésbé ismert információk segítik a magyar történelem egyik kulcsfontosságú helyszínének, épületeinek, emlékműveinek minél teljesebb megismerését.

Virtuálisan is megtekinthetővé vált a Kossuth tér, az érdeklődők a Nemzet Főterével kapcsolatos ismereteiket játékos formában, kérdéssor kitöltésével is gyarapíthatják – olvasható az Országgyűlés Hivatala Közgyűjteményi és Közművelődési Igazgatósága által pénteken az MTI-hez eljuttatott közleményében.

Mint írják, az Országház nevezetes helyszínei mellett immáron a Kossuth Lajos tér is bejárhatóvá vált az interneten. Az érdeklődők virtuálisan megtekinthetik a tér valamennyi épületét, körbejárhatják az Országházat, megismerhetik az ott lévő köztéri alkotásokat, az Országgyűlési Múzeum kiállítótereit.

A térképre kattintva virtuálisan bejárható a Kossuth Lajos tér (Forrás: parlament.hu)

Az online térben megtekinthető többek között az Agrárminisztérium épülete, a Kossuth-szoborcsoport, az 1956-os emlékhely, József Attila szobra, valamint a tér központi része is.

Az Agrárminisztérium épülete​ és a tér központi része is megtekinthető (Fotó: Both Balázs/pestbuda.hu)

A látogatók betekintést nyerhetnek a hajdani idők hétköznapjaiba, felkereshetik a tér egykori ​épületeit (Fotó: Both Balázs/pestbuda.hu)

Az virtuális felületen érdekes történetek, fotók, ritkán látott filmfelvételek, valamint a nagyközönség számára kevésbé ismert információk segítik a magyar történelem egyik kulcsfontosságú helyszínének, épületeinek, emlékműveinek és parkjainak megismerését. Az érdeklődők a múltidéző internetes sétákon nemcsak adott helyhez kötődő történelmi és politikai eseményeket kísérhetik végig, hanem betekintést nyerhetnek a hajdani idők hétköznapjaiba, felkereshetik a tér egykori kávéházait vagy a napjainkra már jóformán elfeledett dunai fürdőket is.

A Nemzet Főterével kapcsolatos ismeretek játékos formában, kérdéssor kitöltésével is gyarapíthatók. A virtuális programról bővebb információk a www.parlament.hu oldalon találhatók – áll az összegzésben.

Forrás: MTI

Nyitókép: A Nemzet Főtere, a Kossuth tér virtuális sétával is bejárható (Forrás: parlament.hu)


Hozzászóláshoz lépjen be, vagy regisztráljon!

Felhasználónév:
Jelszó:

Regisztráció | Elfelejtett jelszó