A kivitelező átvette a munkaterületet a leendő pesterzsébeti Duna-sétányon, a napokban megkezdődnek a munkálatok, és októberben, mikorra elnyeri új formáját a terület, remélhetőleg már a vírus sem áll útjában egy sokkal nagyobb szabású átadási ünnepségnek – írja a pesterzsebet.hu.

Április elején megkezdődnek a Duna-sétány kivitelezési munkálatai (Fotó: pesterzsebet.hu)

Mint korábban beszámoltunk róla, Pesterzsébet Önkormányzata a Fővárosi Önkormányzat TÉR_KÖZ pályázatának támogatásával újítja meg és nyitja egybe a jelenleg szétszabdalt, helyenként elhanyagolt Duna-parti területeket, mintegy 900 méter hosszan, egészen Soroksár határáig. Ebből most a Gubacsi hídtól a Vizes játszótérig (pontosabban a közösségi kert vonaláig) tartó fél kilométer hosszú, egybefüggő sétány készül el. 

Új lejárat is nyílik majd a Duna-partra, látványterv (Forrás: pesterzsebet.hu)

A kerület honlapja szerint ezzel létrejön a Duna-sétány, amely kulturált, esztétikus környezetben kínál majd víz- és természetközeli élményt minden idelátogató számára. A közösségi terekkel, pihenőrészekkel, látványos stégekkel bővülő sétányhoz az eddigieknél könnyebb lesz lesétálni, hiszen a sósfürdő és a hotel közötti részen új lejárat is nyílik majd a partra.

A beruházás egyik leglátványosabb elemei a stégek lesznek – ezek részben cölöpökön álló „víziállások”, részben a Dunán lebegő „úszóművek”, melyeken padok és nyugágyak csábítják majd a látogatókat a vízközeli pihenésre.

A stégekről a víz is elérhető lesz, látványterv (Forrás: pesterzsebet.hu)

A sétány fő burkolata a térkő, a kis közösségi terek, „teresedések” pedig jellemzően faburkolatot kapnak. A kialakításhoz illeszkedik az utcabútorok – padok, asztalok stb. – formaválasztása is. A sétány belépési pontjaira kerékpártárolók kerülnek, de maga a sétány alapvetően a gyalogosokat szolgálja ki.

A sétány belépési pontjaira kerékpártárolók kerülnek, látványterv (Forrás: pesterzsebet.hu)

A játszótér kicsit más kialakítást kap, de néhány új eszközt leszámítva főként a meglévő eszközök kerülnek vissza – felújítás után – a területre. Egy másik beruházás keretén belül fedett kültéri fitneszpark kerül a játszótér közelébe.

Az április első hetében induló munkálatok szeptember végéig tartanak. Ez alatt az idő alatt a partszakasz nagy részét lezárják, így nem lesz elérhető a Vizes játszótér és a Pesterzsébeti Jódos-Sós Gyógy- és Strandfürdő előtti terület, illetve a csónakházak előtti terület nagy része sem.

Forrás: pesterzsebet.hu, budapestdialog.hu

Nyitókép: A pesterzsébeti Duna-sétány látványterve (Forrás: pesterzsebet.hu)